Париж-Ница: Кристоф с успех в първия етап, Боонен аут от състезанието

Александър Кристоф триумфира в първия етап на Париж-Ница, след като бе най-бърз във финалния спринт, оставяйки Насе Буани (FDJ) и Брайън Кокард (Europcar) на велосипед разстояние зад себе си в Контрес.

Джон Дегенколб (Giant-Alpecin) и Майкъл Матюс (Orica-GreenEdge) бяха най-бързи в междинните спринтове и можеха да поведат в генералното класиране, ако бяха завършили първи. Дегенколб първи тръгна на спринт във финалните метри, но усилията му се оказаха прекалено рано и в крайна сметка германецът дори не завърши в топ 10 като все пак се изкачи на четвърта позиция в генералното класиране. Матюс пък финишира 10-и и вече е седми в класирането.

„Много съм щастлив. Това е първата ми етапна победа в Париж-Ница и четвърти път, в който идвам тук. Това е стъпка напред за мен“, заяви Кристоф след финала.

Световният шампион и победител от пролога Михал Квятковски (Etixx-QuickStep) запази лидерската позиция в генералното класиране пред Роън Денис (BMC) и съотборникът си Тони Мартин.

Двама французи – Антони Делаплас (BRetagne-Seche) и Томас Воклер (Europcar) бяха лидери в голяма част от състезанието, но в крайна сметка бяха прихванати от основната група.

Том Боонен (Etixx-QuickStep) пък напусна състезанието след катастрофа, от която се отърва с разместено рамо.

Снимка: tdwsport.com/Katusha Team

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори