Победа за Шлахтер на Париж-Ница, Томас първи в класирането

 

Том-Йелте Шлахтер (Garmin-Sharp) спечели четвъртия етап (201.5 километра от Ньоверс до Белвил) в състезанието Париж-Ница. Във финалния спринт той изпревари Герант Томас (Sky), а след тях на 5 секунди изоставане остана една от двете големи групи, водена от Вилко Келдерман (Belkin).

Водачът в класирането досега Джон Дегенколб (Giant-Shimano) завърши на 18 секунди от победителя заедно с втората група и така вторият днес Томас го изпреварва с три секунди и утре ще облече жълтата фланелка. Победителят от днес Шлахтер пък е 3-ти на 4 секунди.

Разкъсването в основната група днес се получи на финалното изкачване, което се намираше на 14 километра от финала. Холандецът Шлахтер се откъсна сам напред, но скоро бе застигнат от Томас. Така остана и до края, където финалният спринт реши кой ще е най-добрият днес.

„Не мога да повярвам. Това е първото ми състезание за година с изключение на един ден в Майорка. Първите етапи бяха много динамични и не можеше реално да се прецени дали си добър“, заяви холандецът след финала. „Днес имах добра възможност да направя нещо. Изкачването накрая ми пасва много добре, но не очаквах да спечеля. Познавам Томас много добре -той е много бърз и силен. Знаех, че ако искам да спечеля трябва да изчакам правилния момент. За моя радост се получи.“

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори