Пампорово Байк Фест 2018 започна с участници от 8 държави

Едно от най-очакваните вело събития стартира днес в Пампорово! Над 100 са записаните за участие на място до момента, а организаторите очакват бройката им значително да се увеличи.

Фестивала ще продължи до 24 юни и с него ще бъде даден официален старт на вело сезона в родопския ни курорт. В програмата са включени множество интересни събития, а акцентите тази година са кръг от Балканската купа по спускане, Международно състезание от клас 1, носещо точки за световната ранглиста, както и Държавен шампионат по форкрос.

В състезанията до момента са се регистрирали участници от Великобритания, Франция, Гърция, Румъния,  Македония, Турция, Босна и Херциговина и България, а организаторите очакват най-оспорваното издание на събитието досега.

Основни претенденти за спечелването на призовите места, към момента са Luke Cockburn, Sam Herd, Thomas Gubai, а сред Българите Росен Ковачев, Стивиан Гатев, Йордан Анчев и други.

В събота ще се проведат държавното първенство по форкрос  и втория кръг от Детските Байк Серии за 2018, а в неделя ще бъдат състезанията по спускане.

Всички, които искат да наблюдават зрелищните събития, ще могат да го направят свободно, а за всички колоездачи ще заработи за първи път тази година и Велопарк Пампорово.

Освен със състезателната  си част, Пампорово Байк Фест 2018 ще зарадва всички гости на курорта с богата развлекателна програма включваща кино вечер в четвъртък, боулинг турнир в петък и парти в събота.

За повече  информация за летните активности и какво предстои в Пампорово това лято следете www.pamporovo.me и www.pamporovo.bike

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори