Силен старт на велосезона в Пампорово – Pamporovo Bike Fest 2017

Англичани доминираха в старта от клас 1, Стивиан Гатев остана трети

Стотици колоездачи от страната и чужбина се събраха в Пампорово-Мечи чал за откриването на сезона и третото поредно издание на екстремния летен фестивал Пампорово Байк Фест 2017. Голямо международно състезание по спускане от най-висок клас, безплатни лифтове в съботния ден и  Държавен шампионат по форкрос бяха само част от акцентите през уикенда.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Над 150 човека от 7 държави участваха в състезанията, а англичаните Люк Кокбърн и Сам Херд доминираха на почетната стълбица при мъжете. На трето място в елита и първи сред българите успя да се класира националния на шампион по спускане  за 2016 Стивиан Гатев, който не успя да се справи със силната конкуренция на водача в ранглиста на Великобритания, но въпреки това се представи отлично с много стабилно и бързо каране.  

Това бе първото състезание от подобен ранг от две години насам  в България и страната ни успешно се завърна в календара на Международния колоездачен съюз с отлична организация и само положителни отзиви от мeждународния делегат.

В съботния ден домакините от Пампорово АД зарадваха всички гости на Пампорово-Мечи чал с безплатно ползване на лифтовете в курорта, както и много игри с награди и приятни изненади.

Паралелно с това се проведе Националния шампионат по форкрос, където за втора поредна година шампион на България стана представителя на отбора на Райдърс Юнайтед Никола Христов.

Друг акцент в програмата на феста бе състезанието по спускане за деца, кръг от Българските детски байк серии за 2017. В него се включиха близо 30 деца от страната и чужбина на възраст от 9 до 16 години, а победители в отделните възрастови групи станаха Калоян Янкулов, Александрос Топкароглу и Кристиян Кацаров.

Голямата новина тази година е, че двете зони в Пампорово и Чепеларе ще работят заедно и през лятото, което увеличава зоната на Велопарк Пампорово почти двойно. Към момента всички запалени колоездачи, ще могат да се възползват от над 50 километра специално подготвени и маркирани маршрути и трасета за планинско колоездене с различни нива на трудност – от лесни фамилни маршрути до специализирани състезателни трасета с високо ниво на трудност.   

Благодарение на „Нисан България“, който е един от основните партньори на събитието и на парка, тази година маркировката във вело зонта е изцяло подновена, като са добавени още много нови табелки, с които без проблем гостите на Пампорово и Чепеларе, ще могат лесно да се ориентират и винаги да бъдат на прав път.  

Друга новост в курорта са двата пешеходни панорамни маршрута, който обикалят някой от най-красивите места в района. Единия от тях свързва Пампорово и Мечи Чал, а другия преминава от плац Студенец, през язовира в Пампорово, Орфееви скали, връх Снежанка и новата наблюдателна площадка „Три планини“. 

Велопарк Пампорово – Мечи чал ще работи от всеки ден до 17 септември, а на място всеки ще може да се възползва от различни предложения за лифт карти, билети с няколко кратни преминавания, семейни билети и други. Допълнителна информация може да бъде намерена на www.pamporovo.me и www.pamporovo.bike За допълнителна информация: Ема Паунова, 0893 831 559, ema@conceptcreative.org

 

Снимки: Leni Dark

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори