Отново сърбин спечели международния тур „Мемориал Димитър Янков”

Сърбинът Джордже Дурич спечели силния международен колоездачен тур „Мемориал Димитър Янков”, кръг от Световната купа за младежи. 18-годишният лидер на сръбския национален отбор блесна с отлична тактика и техника и в трите състезателни етапа.

По близо 270-километровото трасе 18-годишният здравеняк от Аранжеловец постигна време от 6:49.15 часа и заслужено отнесе купата, на минута и девет секунди пред своя сънародник Адмир Колесинац. Трети на минута и 18 секунди финишира Владислав Короташ от националния отбор на Молдовия.

Успехът на Дурич бе втора сръбска победа в досегашните 5 издания на международния колоездачен тур „Мемориал Димитър Янков”, след победата преди 3 години на Душан Райович, който сега кара за силния проконтинентален тим „Адриа Мобил“ от Словения, сочи статистиката.

Дурич финишира първи и в третия последен състезателен етап Слънчев бряг – Айтос – Слънчев бряг, 102 км, като дори успя да увеличи преднината пред основните си конкуренти. Като цяло етапът бе кротък, но динамичен, разнообразен и с много опити за атаки.

На входа на Слънчев бряг, 3 км преди финалната линия Венцислав Венков атакува, откъсна се, но бе настигнат 300 метра преди финала от Дурич и Стефанов. Тогава последва и масово падане на 8 състезатели, за щастие отървали се само с охлузвания и обелени колена и бедра.

Джордже бе неудържим преди финала, той отново бе много силен и в този етап, като спечели и нови две премии – за активност, с което ги оформи на цели 6 от възможните 9 в цялото състезание.

Втори, със същото време финалната линия в морския курорт пресече българинът Гавраил Стефанов. 17-годишният габровец отново бе активен в последния етап и успя да запази своята бяла фланелка на червени точки за катерачи.

В крайното отборно класиране първи е сръбският национален тим, пред Молдова и българския КК „Несебър“.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори