Отново ще има Park(ing) Day

За шеста поредна година, Credo Banum организират глобалното събитие Park(ing) Day. Целта на събитието е да се обърне внимание на градската среда. Датата е 30 септември, като в рамките между 8:00 и 19:00 часа, граждани, активисти, артисти, представители на частния бизнес или други организации ще се обединят в общия стремеж към една по-чиста и зелена София.

Всички участници ще покажат различни креативни идеи за временно преобразяване на определени паркоместа в града.  Ограничения в преобразуването на парк място няма. Всеки може да развихри въображението си и да превърне парк мястото в каквото пожелае.През последните години участниците по света са превръщали паркинг места в безплатна здравна клиника, градска ферма, арт инсталация, политически семинар, място за безплатни уроци по танци и йога, магазин за безплатен ремонт на колелета и дори за парк(инг) сватба.

Тази година сред участниците ще са: „БуквАрт”, „DaDa Cultural Station”, „Хлебар”, “Дом на Европа”, “Rescue Relax”, “Roobar”, “100 beers”, издателство “SmartBooks” и “Trastena Wines”, “KolichkaBar”, БАКБ, мобилната апликация „Здрави” и много други. Както всяка година и тази очакваме да има интересни инициативи и от колоездачи.

Българо-американската кредитна банка, която е партньор на събитието от неговото първо издание в София, заедно с Credo Bonum Foundation ще подкрепят финансово осъществяването на най-оригиналната идея, която ще бъде избрана чрез конкурс.

Ето карта на всички локации:

karta-Park(ing) Day 2016

Повече за Park(ing) Day 2016 търсете на сайта: http://www.credobonum.bg/ или във фейсбук страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/1229773157054180/

Деница Дянкова
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори