Отново ще има безплатни автобуси за велосипедисти до Витоша

От автобусите могат да се възползват пешеходци и велосипедисти до маршрутите за преходи на Дендрариума и Златните мостове и байк трасетата от х. Алеко и с. Железница

Безплатните автобусни линии за велосипедисти, реализирани за първи път у нас от Лидл България, стартират за трети пореден сезон. Запалените колоездачи ще могат да ползват безплатния транспорт, за да се качват в полите на Витоша и екстремните трасета от Бай Кръстьо и хижа Алеко, както и за достигане до по-лесните маршрути от с. Железница. Стартът им е планиран за 9 юли /събота/. Предвид текущите ремонти в София, трасетата на линиите са с промени, но всички спирки по линиите се запазват като миналогодишните.

Първият специализиран автобус, предназначен за хора с велосипеди е с променена начална спирка, но междинните и крайни спирки остават непроменени – от “Зоопарка“ през Бай Кръстьо до хижа Алеко, а вторият маршрут ще се движи от НСА (спирка Студентски град – Колелото на автобуси 280, 94, 294), през с. Бистрица до с. Железница. Автобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване капацитета на превозните средства. Часовете на потегляне са 08:20 и 10:30 от началните спирки.

В събота, за шеста поредна година, стартира и Зелена линия Витоша за пешеходци. Тя дава възможност на всички любители на разходките сред природата да се придвижват лесно, удобно и безплатно до Дендрариума и Златните мостове. През изминалите четири години над 30 000 софиянци и гости на града са използвали безплатния превоз, за да се отдадат на почивка сред сенките на Витоша.

За разлика от велоавтобусите, при Зелена линия Витоша автобусите ще се движат двупосочно. И тази година те ще тръгват съответно в 8:00 ч. и 9:00 ч. от стадион „Васил Левски” и в обратната посока в 17:00 ч. и 18:00 ч. от „Златни мостове”.

Всички маршрути на Зелена линия ще се движат през уикендите и официалните празници между 9 юли и 25 септември.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори