Откриване на активния сезон за бревети ще се проведе в събота

За бреветчиите няма сезонност, те карат през цялата година, независимо от метеорологичните условия. Но с бревет Долината на тракийските царе официално се дава началото и края на активния сезон за бревети. През есента и зимата в България се провеждат по един-два бревета месечно, докато в активния сезон – почти всяка седмица из различни кътчета на Родината ни.

По традиция с пукването на пролетта от Сливен се провежда най-масовият бревет, който вече споменахме. А тази година и времето ще е с всички колоездачи, като прогнозите са за слънчево време, температури между 7 и 17 градуса и почти без вятър, което си е рядкост в този район.

Така че могат да се включат всички – от колоездачи-новобранци, които не са пробвали да изминат такова разстояние, до професионални колоездачи. 209км трябва да се изминат за 13,30 часа, което е пресметнато върху 15км/ч средна скорост. Денивелацията е 1325м. – една от най-малките за бревет.

Стартът е в 7:00ч., 25 Март 2017г. от бистро Омега, Сливенски минерални бани.

Повече информация за условията за участие може да намерите във фейсбук събитието
https://www.facebook.com/events/278103725944490/

Наредба за участие
https://drive.google.com/file/d/0BywlnOEPPleEalRObHhYeDdISmM/view

За записване:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xoie_hfKyGV1160DzmCU2Bh723if537U9ZHYJs9ddVk/edit#gid=0

Маршрут:
https://drive.google.com/file/d/0BywlnOEPPleES2J4aXROZmdoNlE/view

Цветан Близнаков

Цецо е един от най-запалените шосейни колоездачи. Той използва всяка свободна минута, за да кара из пътищата на България, а през уикенда рядко ще го откриете в София. Голямата му страст са бреветите, като още в първата си година мина всички бреветни дистанции от 200 до 1200 км, а през 2015 изпълни една своя голяма мечта. Той участва в най-популярния бревет в света – Париж-Брест-Париж и в рамките на по-малко от 80 часа измина внушителните 1230 км. Цецо пише статии, с които има една-единствена цел – да запали колкото се може повече хора да карат колело и да осъзнаят, че всеки може да стигне до неговите постижения, нужни са само желание и любов към спорта.

Повече в Новини
Разхождаща кучето си дама за малко не преби Саган

Доста стресиращ момент преживя световният шампион Петер Саган по време на индивидуалното бягане по часовник на Тирено-Адриатико. Словакът бе развил...

Затвори