Пловдивският колодрум бе открит пред 6000 зрители

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Пловдив Иван Тотев и Александър Гусятников, вице-президент на федерацията по колоездене на Русия откриха новата спортна зала в града, предаде http://www.plovdivskinovini.com На церемонията присъстваха политици и много емблематични спортисти на България.

„Уважаеми дами и господа, скъпи пловдивчани, изключително се вълнувам и е чест за мен да споделя този миг с вас. Миг, който толкова дълго време чакахме, за да имаме такава прекрасна зала, да имаме покрит колодрум – най-модерният в Източна Европа, заяви министър Кралев пред препълнената зала. Много ви благодаря за това, че всички сте тук. Това ми вдъхва увереност, че нашите шампиони, нашите титли, които ще завоюваме в тази зала, ще се радват на одобрението на българската публика. Българската публика ще дава сили на нашите спортисти да побеждават, защото така се създават легендите и се създава историята на спорта, така се създава историята на залата. Искрено се надявам, че това спортно съоръжение ще даде тласък не само на българското колоездене, но и на всички 25 спорта, които могат да се практикуват тук”. 

Министър Кралев заедно с шефа на колоездачния съюз Петър Тончев връчи жълтата фланелка на лидера Пьотр Дябо, победител в етапа Нова Загора – Пловдив от 64-ата Колоездачна обиколка на България.  „От днес Пловдив има мечта по-малко. Бленуваната многофункционална спортна зала вече е факт“ – с тези думи кметът на града се обърна към изпълнената със зрители зала малко преди да пререже официално лентата заедно с министъра на спорта Красен Кралев. Тотев обясни, че премиерът Бойко Борисов не е успял да пристигне за събитието заради проблем с колесника на самолета му при излитане от летище „Варна“.

През 1975 г. е издадено постановление на МС за залата, но в последствие идеята е замразена. Повече от половин век градът на тепетата е очаквал съоръжението. „В момента разполагаме с уникална зала, благодаря на всички, които помогнаха тя да стане реалност“, каза Иван Тотев.

Първи на пистата обаче обиколка направиха най-възрастният колоездач от Пловдив – 81-годишният Димитър Аргиров – Читака, и най-малкият – 7-годишният Жорко. Нов рекорд на 1000 метра по колоездене на писта постави Мирослав Минчев от Разград пред очите на хиляди по време на откриването на залата в Пловдив.

Снимка: www.podtepeto.com

Снимка: www.podtepeto.com

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори