Откриха соларна велоалея между Павликени и Бяла черква

Велосипедната инфраструктура в страната ни не е никак добра, но все се случват и добри неща, които ни карат да гледаме с оптимизъм. Затова бързаме да ви информираме за нова междуградска велоалея, която бе открита в страната ни.

Тя свързва градовете Павликени и Бяла черква като по този начин ще улесни много жителите на Бяла черква, тъй като голяма част от тях работят в Павликени, а на автобусите явно не може да се разчита много.

В изграждането на алеята са вложени над 26 хиляди лева от бюджета на Община Павликени, информира Dariknews.bg. Новата придобивка е с дължина 1180 метра, а освен това по цялото й протежение има монтирани 17 стълба със соларни панели, благодарение на които алеята ще бъде осветена и в тъмната част на денонощието.

Поставени са пейки за отдих, залесени са и около 70 декоративни храсти и паркови рози, дарени от местни разсадници. Инвестицията за соларните улични лампи пък ще бъде много рентабилна, смята кметът на Павликени инж. Емануел Манолов, който присъства на откриването заедно с кмета на Бяла черква Албена Тодорова.

photo_verybig_1176914

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори