Откраднаха велосипедите на отбора на Ники Михайлов, после им ги върнаха

Само дни преди класиката „Амстел Голд“, отборът на CCC Sprandi Polkowice, за който се състезава и Николай Михайлов, се прости с 18 велосипеда след кражба във Фалкенбург, Холандия. Само ден по-късно обаче от тима обявиха, че по-голямата част от колелата отново са при тях, след като крадците са се уплашили и са оставили ценните велосипеди заедно с изоставан автомобили.

Как се случи всичко?

В четвъртък вечер от тима обявиха, че са ограбени, но за щастие отборът им ще може да вземе участие в състезанието от Световния тур.

„Случи се на охраняем паркинг пред нашия хотел във Фалкенбург“, заяви директорът на отбора Пьотр Вадецки. „Всички 18 велосипеда и резервни гуми са откраднали, въпреки че камионът бе оборудван с аларма и вратата бе блокирана от друга кола на отбора, паркирана точно отпред. Не знаем как крадците са успели да минат през системата за сигурност. В момента работим затова да донесем тренировъчните колела в Холандия, за да могат състезателите да карат в неделя.“


И щастливата развръзка часове по-късно: „Великденско чудо! Откраднатите велосипеди бяха откриви в изоставане кола! Благодарим за помощта за разпространението на новината! Победихме крадците!“, обявиха от CCC.

В последствие поляците споделиха и подробности: „Очевидно крадците са се уплашили, защото новината за кражбата се разпространи из Европа. Те са оставили повечето от откраднатите велосипеди в колата в близост до Фалкенбург. 2 велосипеда и няколко гуми все още липсват, надяваме се и те да бъдат върнати, но все пак сме щастливи, че по-голямата част от оборудването бе намерено. Полицията се съгласи да ни върне велосипедите, а резервните велосипеди пристигнаха от Полша.“

Отборът кара с велосипеди на Guerciotti, боядисани изцяло в оранжево като имат части на Campagnolo и гуми Urus. Това е и единствената пролетна класика от Световния тур, за която отборът има покана тази пролет.

Ники Михайлов не попадна в тима за него, но води подготовка за Обиколката на Хърватия.

Velocafe.bg
  • Камен Коев

    Това е много хубава новина. И аз имах подобна случка преди известно време и при мен, за щастие, имах положително развитие на нещата. Смятам, че светът постепенно ще се насити както с велосипеди, така и с автомобили и в един момент ще стане безпредметна тяхната кражба, но крадци, за жалост, винаги ще има. Така си върви човечеството от време оно и ще продължи и в бъдеще. Но при добра полиция и съдебна система, всичко може да се реши в сравнително кратки срокове и за двете страни.

Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори