Откраднаха 18 велосипеди от отбора на Europcar

18 велосипеда бяха откраднати от екипа на Europcar при престоя им в хотел в Турней, Белгия, предаде VeloNation Press.

Кражбата се е случила по време на Eurometropole Tour. Тя обаче не е първата за тази година – предшествана е от други престъпления, свързани с професионалното колоездене. Подобни случаи имаше с отборите на Garmin-Sharp и Synergy Baku по-рано тази година, а тук е удачно да си припомним и кражбата на велосипедите на руския и датския национален отбор през състезанията от световния шампионат.

Според белгийското списание Nord Éclair, крадците нахлули в автобуса на отбора, където са били превозвани 18 велосипеда на стойност около 10 хиляди евро всеки. Това означава, че ударът е на стойност почти 200 000 евро.

Не е ясно дали същата престъпна група е действала и по предишните случаи или става въпрос за различни. Въпреки това изглежда, че каквото мерки за сигурност да взимат отборите, те не са достатъчни, за да спрат крадците.

Когато велосипедите на Garmin-Sharp бяха откраднати по време на обиколка на Средиземно море, други отбори предложиха да дадат на заем техните резервни велосипеди и така отборът да продължи участието си. Въпреки това те крайна сметка решиха да се откажат, защото смятаха, че е твърде сложно да се състезават с непознати за тях велосипеди.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори