Ван Авермат отново е №1 в първата голяма класика за сезона

За втора поредна година Грег Ван Авермат (BMC) спечели първата голяма класика за сезона – Omloop Het Nieuwsblad.

Във финалния спринт в Гент той се справи със съпротивата на световния шампион Петер Саган (Bora Hansgrohe) и Сеп Ванмарк (Cannondale-Drapac).

Саган бе този, който стартира печелившата за първите трима атака с невероятно ускорение по изкачването на паветата на Волфенберг. Тази атака доведе до прихващането на ранните лидето и до разкъсването на групата на лидерите.

Само Саган и Ван Авермат бяха способни да реагират при атаката на Ванмарк по последното изкачване на Моленберг, а звездното трио набързо си осигури аванс от 30 секунди. Sky и Quick-Step опитаха да оформят преследваческа група, но тя не успя в нито един момент да настигне тройката. Затова помогна и катастрофата по-рано, в която бяха замесени и част от фаворитите като Том Боонен (QuickStep) и Александър Кристоф (Katusha) и заради която те бяха елиминирани от битката.

Саган поведе лидерите в последния километър, но Ванмарк бе този, който реши да атакува отрано. Ван Авермат обаче отговори бързо, с леко задмина Ванмарк и постигна аванс пред Саган, който словакът не успя да преодолее във финалните метри.

В неделя за колоездачите следва участие в следващата белгийска класика – Куурне-Брюксел-Куурне. За съжаление в нея няма да участва Том Боонен, който се оплаква от стомашни проблеми.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори