Станард спечели битката с Ван Авермат за победа в първата белгийска класика

 

Иън Станард (Sky) завоюва победата в получилото се страхотно състезание – Omloop Het Nieuwslab, първата еднодневна класика в Белгия за сезон 2014. В крайна сметка всичко в състезанието се реши с финален спринт между двама, в който Станард успя да изпревари Грег Ван Авермат (BMC). Двамата се отскубнаха от основната група в последните километри и въпреки късно преследване от Omega Pharma-QuickStep и Belkin, доведоха нещата до директен спор за първото място във финалите метри.

Ван Авермат първи излезе напред, но Станард с мощна атака направи достатъчно, за да изпревари белгиеца и да завоюва победата.

Едвалд Боасон Хаген (Sky) завърши трети като по този начин Sky зае две от местата на подиума. Зад норвежеца останаха Ники Терпстра (Omega Pharma-QuickStep) и Сеп Ванмарке (Belkin).

В състезанието участие взе и българският колоездач Николай Михайлов (CCC Polsat Polkowice), който за съжаление не успя да завърши надпреварата по тежкото трасе.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори