Кени влезе в историята, успех и за Германия на колодрума в Рио

Три комплекта медали бяха раздадени в последния ден от състезанията по колоездене на пита в Рио

Състезанията по колоездене на писта от Олимпийските игри в Рио завършиха във вторник, когато бяха разпределени и последнитe три комплекта медали.

Доминацията на Великобритания продължи с нови два златни медала като така общо островитяните завършиха с 6 златни, 4 сребърни и 1 бронзов медал на колодрума в Рио. Германия също се поздрави с титла, първа за Бундестима от пистата на тези Игри.

В историята влезе Джейсън Кени (Великобритания), който спечели своя трети златен медал на Игрите, триумфирайки в мъжкия кейрин. Така Кени се изравни с бившия си съотборник Сър Крис Хой като британецът с най-много златни медали.

Финалът в кейрин бе забавен от два фалстарта, но в същинското състезание Кени бе най-добър, оставяйки зад себе си Матийс Букли (Холандия) и Азизулхаши Ауанг (Малайззия).

В последния ден завърши и надпреварата в женския Омниум, където Лора Трот (Великобритания) успешно защити титлата си, за да спечели второ злато в Рио и общо четвърто от Олимпийски игри.

Битка за първото място почти нямаше, а Трот завърши с 230 точки. Зад нея Жолиен Д’оор от Белгия и Сара Хамър (САЩ) водеха ожесточен спор за среброто, който в крайна сметка бе спечелен от американката с 206 точки спрямо 199 на белгийката.

Последната титла на пистата бе отредена за женския спринт, където германката Кристина Фогел трябваше да се справи с две британци. Фогел първо победи Кейти Мърчант в полуфинала, след което и Ребека Джеймс в битката за златото. Любопитен факт е, че Фогел завърши без своята седалка, която се счупи в последните метри. Мърчант победи шампионката в кейрин Елис Лигтли (Холандия) за бронза.

А ето каквo стана в изминалите дни:

Елиа Вивиани – олимпийски шампион в омниум
Джейсън Кени с олимпийско злато в спринта
Златни медали за Великобритания и Холандия в третия ден на колодрума в Рио
Пето олимпийско злато за Брадли Уигинс със световен рекорд за Великобритания
Великобритания взе първото злато на писта в Рио

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори