Фаворитите при мъжете и жените най-бързи на старта на БМХ шоуто в Рио

Големите звезди в БМХ Жорис Доде и Мариана Пахон показаха класата си още в първия ден на БМХ състезанията на Олимпийските игри.

Французинът Доде, който е световен шампион и колумбийката Пахон, която е действащата олимпийска шампионка от Лондон, дадоха най-добрите времена на олимпийския БМХ център в Деодоро.

Съоражението посрещна 16 жени и 32 мъже, които се включиха в индивидуалните карания, чиято цел бе да определи поставените и разпределението на коридорите за следващия кръг от надпреварата в четвъртък.

Пахон стартира последна от дамите и даде най-доброто време с 34.508 секунди. Голямата ѝ съперничка Каролин Бюкянан от Австралия бе втора на 0.244 секунди, а Лора Смулдерс (Холандия) е третa на 0.606 секунди.

При мъжете Доде спря хронометрите на 34.617 секунди, оставяйки зад себе си Давид Граф (Швейцария) на 0.061 секунди и сребърния медалист от Лондон 2012 Сам Уилъби (Австралия) на 0.097 секунди. Огромната конкуренция при мъжете се доказа от факта, че първите 20 завършиха в рамките на една секунда.

Златният медалист от Пекин 2008 и Лондон 2012 Марис Стромбергс не предприе излишни рискове и даде седмо време с 34.953.

Надпреварата продължава в четвъртък с четвъртфиналите при мъжете. Групи по осем колоездачи ще оформят три състезания, а топ 4 от всяка група продължава напред. Полуфиналите и финалите при мъжете и жнеите ще бъдат в петък.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори