Олег Тинков може да се откаже от Tinkoff-Saxo

Олег Тинков обяви, че икономическите санкции , наложени на Русия, могат да накарат притежаваната от него руска банка „Tinkoff“ вече да не може да подкрепя отбора Tinkoff-Saxo и го принудят да се оттегли от колоезденето едновременно като спонсор и собственик.

Пред Bloomberg TV руснакът заявява, че ако санкциите доведат до още по-големи затруднения за руската икономика и до спадане цените на акциите на неговата банка, ще прекрати спонсорството си към отбора.  Ако това се случи, собственикът на отбора най-вероятно ще бъде принуден да го закрие, защото ще му бъде изключително трудно да намери друг спонсор от Европа. 

През 2014 година Тинков предложи на Крис Фрум (Sky), Винченцо Нибали (Astana), Наиро Кинтана (Movistar) и звездата на собствения му отбор Алберто Контадор общ награден фонд от 1 милион евро, ако те се съгласят да вземат участие и в трите състезания в Гранд Тура през 2015 – Giro d’Italia, Tour de France и Vuelta a Espana (повече за предизвикателството – тук)

Във връзка с предстоящия сезон, Тинков заявява, че топ звездата на отбора му Алберто Контадор е в състояние да спечели всичките три състезания от Гранд Тур и че откакто той е начело на отбора – 5 години, не е имало нито един случай на допинг в него. 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори