Община Бургас с нова услуга за колоездачите

Бургас продължава да показва, че е колоездачен град и че цели да накара своите граждани да живеят здравословно, карайки велосипеди. Черноморският град бе сред първите, които въведоха услугата за отдаване на колела под наем, а след това изненада и с възможност за наемане на специални велосипедни рикши. Е, сега общината стартира предлагането на нова услуга, която пести време и пари на бургазлии.

От понеделник /19 август/ започва издаването на поименни абонаментни карти ВЕЛО. Нововъведението е част от проекта „Велосипедният град – модел на модерна градска мобилност“, пише сайтът на Община Бургас.

С такава карта наемането на велосипед ще става изключително лесно. Чрез предварително заредена в нея парична сума се спестява плащането на ръка и неудобството при липса на дребни пари. Не на последно място – в картата е заложена автоматична отстъпка от 20 %.

Община Бургас има желанието и намерението да предлага все повече качествени услуги и да усъвършенства съществуващите. Основното направление, в което ще се работи занапред, е внедряването на модерни електронни решения, които да са достъпни за възможно най-много жители и гости на града.

ВЕЛО картите се издават в касите на ОП „Транспорт“ – на ул. „Александровска“ 106.

burgas2

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори