Обществени велосипеди в София – още от пролетта на 2017?

Още от пролетта на следващата година в София може да заработи очакваната система за обществени велосипеди. Това сподели заместник кметът по транспорта Евгени Крусев пред БНТ.

Процедурата за избиране на концесионер за построяването на инфраструктурата и управлението на публичните велосипеди в София тече в момента. Избраната компания ще трябва да изгради стоянките, да осигури велосипедите и да управлява цялата система.

Според Крусев, който обеща и нови велоалеи за столичани, ще се стартира с 33 стоянки и 400 велосипеда.

„Tова, което ние правим като Столична община, е да изграждаме велоалеи, да ги свържем в една обща мрежа. Така че да позволим наистина да направим едни добри условия за каране на велосипед в града. Като предвиждаме да изградим система за обществени велосипеди, така че дори хората, които нямат велосипеди да могат да използват предимствата на този ви транспорт.“

„Стартираме с 33 стоянки и 400 велосипеда, което ще осигури качествена услуга. Като допълним и велоалеите, които смятаме да изградим – булевард „Патриарх Евтимий“. И се надявам този транспорт да стане предпочитан от софиянци“, заяви заместник-кметът.

Velocafe.bg
  • Камен Коев

    Много хубава идея. Дано да се реализира и на практика. 🙂

Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори