Вижте стратегията за развитие на българското колоездене до 2016

 

Напоследък от Българския колоездачен съюз ни изненадват приятно с доста информация на своя сайт като последната бе отчетът за дейността на федерацията през 2013 година. Сега обаче изненадата е още по-голяма, тъй като имаме възможността да прочетем „Стратегия за развитие на Български колоездачен съюз за периода до 2016 година“, съставена от председателя Петър Бончев и неговия екип.

В документа подробно е обяснено състоянието на българското колоездене, а от федерацията разкриват своите цели за следващите 3 години и начертават необходимите мерки за тяхното осъществяване.

От БКС определено имат високи цели, сред които можем да отбележим: вземане на квоти за Олимпиадата в Рио де Жанейро, повишаване нивото на работата в планинското колоездене, организиране на повече елитни състезания и възможности за развитие на млади колоездачи. От федерацията имат и амбиции в областта на строителството на велосипедни съоражения: изграждане на закрит колодрум, наличие на велосипедни алеи във всички региони, ремонт на колоездачните съоражения, изграждане на BMX писта и изграждане на съоражения за планинско колоездене в дисциплините спускане и форкрос край София.

Ние ще следим внимателно за изпълнението на стратегията на федерацията, а вие можете да прочетете и цялото съдържание на документа, съставен от Петър Бончев и неговия екип: 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори