Обиколката на България официално стартира!

63-ата Международна колоездачна обиколка на България официално стартира с церемония пред Президентството. Първият етап започна в 10:15 часа, а стартът бе даден от президента Росен Плевнелиев.

Преди това имаше тържествено обличане на лидерските фланелки като Плевнелиев връчи жълтата фланелка на лидера от пролога в събота Хаста Гьокхан от турския отбор Brisaspor.

„Няма да крия, че аз също имам велосипед, който обичам да карам. Мечтая един ден президентът на България да може да идва на работа с велосипед“, каза Плевнелиев. Президентът отбеляза строенето на велоалеи в страната и се обърна към участниците в Обиколката като им каза, че от тях зависи да промотират успешно колоезденето сред населението.

Плевнелиев развя зеления флаг и даде начело на първия етап, а колоездачите тръгнаха по булевард „Дондуков“. Маршрутът на дългия 70 километра етап е София – Саранци – Гълъбец – Челопеч – Златица и трябва да завърши около 12 часа.

За колоездачите днес предстои и вторият етап. Той започва в 15 часа в Златина и оттам ще мине през Пирдоп, Иганово, Сопот, Манолово, за да стигне до Казанлък.

 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори