Провеждането на Обиколката на България е пред провал

 

Наближаването на датата за старта на Обиколката на България и липсата на всякакви новини за състезанието ни доведе до съмнения, че наистина е възможно Обиколката да не се състои. Тези наши притеснения сега бяха потвърдени от представители на новоизбрания Управителен съвет на Българския колоездачен съюз.

Днес те дадоха пресконференция, на която признаха, че най-вероятно състезанието няма да се проведе, а причината е, че федерацията все още се ръководи от старото ръководство, което има огромни задължения по предишните издания на състезанието. По план Обиколката на България трябва да стартира на 31 август, до момента за нея не се знае нищо.

„Днес нямаме никаква яснота за това дали обиколката ще се състои, не знаем нищо за маршрута и организацията. Това е много притеснително за колоездачната общност в България. Досега не е имало такъв прецедент“, коментира Тодор Колев, избран за заместник-председател на на УС на БКС на Общото събрание на 14-и март.

На пресконференцията участваха още Евгений Димитров, избран за председател на БКС, Пламен Димитров, избран за председател на Контролния съвет и Веско Михайлов, избран за генерален секретар.

„По моя преценка Обиколката едва ли ще се осъществи, което е минус за нашия спорт. Към днешна дата двама-трима човека не искат да сдадат властта. Новоизбраното ръководство няма никакъв ангажимент към организирането на обиколката. Претупването ѝ ще доведе до снижаване на категорията на състезанието“, добави Евгений Димитров.

Той каза още, че при встъпването си в длъжност новото ръководство ще потърси персонална отговорност на виновните, информира БТА.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори