Обиколка на България все пак няма да има…

 

Днес Обиколката на България трябваше да стартира от Добрич, но ден преди началото едно от най-старите състезания в страната ни бе скандално отменено…А на нас ни е трудно да намерим думи, с които да коментираме случилото се, но все пак ще опитаме.

Хронологията:

В последните месеци нямаше никаква информация за състезанието, а наскоро от новото ръководство на федерацията, което обаче още не може да поеме делата на БКС, споделиха опасенията си, че старото ръководство няма да е в състояние да проведе Обиколката заради стари задължения.

В началото на седмицата все пак бе дадена пресконференция, на която бе обявено, че 64-ото издание на Обиколката на България ще се проведе в пет етапа, бяха обявени даже и участващите отбори, а председателят на старото ръководство Петър Бончев увери, че задълженията към съдийската комисия са уредени.

Сега обаче, ден преди старта, Петър Бончев обяви, че състезание няма да има като хвърли вината върху съдийската комисия.

„Обиколката се провали в последния момент заради един октопод, който командва колоезденето в България. Федерация няма, но има един орган – Републиканска съдийска колегия. Още преди години предишният председател на БКС Венелин Хубенов се опитваше да се бори с този октопод. Но сега пипалата на октопода се увиха така върху най-голямото ни състезание, че да го провалят безскрупулно. И цялата работа заради личните интереси на председателя на съдийската колегия. Цялата работа е за свалянето ми от власт с некоректни средства, за да може да има някой човек облаги“, каза Бончев.

Задълженията към съдийската комисия са 9 хиляди лева, а Бончев твърдеше, че за изплащането им има споразумение. Задължения имаше и към МВР.

„Бяхме се разбрали. Нося парите им от няколко дни в мен, но се оказа, че целта е била друга. В последния момент те събраха техниката си и си тръгнаха. Защото трябвало да оправим и „някои отношения” с председателя на РКС. Ето така изнудва октопода, без изобщо да го е грижа за колоездачната обиколка на България”.

„Подкрепа не получихме от никъде и никого. С изключение на кметовете на градовете, които трябваше да приемат етапи. Благодарни сме на тях и екипите им. Но генерално проблемите са безкрайни. Държавата тотално абдикира. Никой отникъде не е дал една стотинка. Въпреки това направихме и невъзможното да спасим колоездачната обиколка. Такава, каквато я познаваме. Но ето, че я саботираха лични интереси”, каза още Петър Бончев.

Velocafe.bg
  • Стига глупости ТОЙ казал.Ние като съдий не сме видели 1 стотинка,че на всичкото отгоре и бензина не ни покри.Всеки си даде от джоба….

Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори