Нови водачи в Черноморската колоездачна лига

Четвъртият кръг от Черноморска колоездачна лига „Спринт” излъчи нови водачи в две от възрастовите групи.

След състезанието за „Купа Стара Загора” в едноименния град начело в общото класиране при момчетата до 13 г. излезе Преслав Балабанов от „Несебър”, а при юношите до 15 г.- Георги Гинин от „Печенеги” /Пз/. При най-малките до 11 г. продължи забележителната доминация на Габриел Грозев от „Загорец” /НЗ/, който направи вече „голям шлем” с 4 победи в 4-те старта и пълен актив от 48 точки.
Стара Загора направи отличен дебют в лигата с перфектна организация. Състезанието се състоя на много подходящо за целта място – в парка, в близост до стадион „Локомотив“ и езерото на „Загорка“.

При момчетата до 13 г. пръв финишира Петър Щилянов от „Свиленград”, а второто място на Балабанов беше достатъчно да оглави генералното подреждане с 40 точки- с две повече от досегашния лидер Иван Христов /”Свиленград”/.

При юношите до 15 г. Гинин отряза конкуренцията с огромна преднина, но и бе облекчен от отсъствието на главния му съперник Ясен Александров от „Варна”, който сдаде водачеството с 6 точки изоставане. Талантът от „Печенеги” води с 42 т.

Организаторите се бяха постарали дотолкова, че медали имаше не само за първите трима, ами за класираните в челната шестица на трите възрастови групи.

Следващият старт от веригата на Черноморската колоездачна лига е на 26 април за „Купа Варна”.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори