Революционни нови серии в шосейното колоездене

Революционни нови серии, организирани от групата Велон, ще опитат да променят до голяма степен традициите в колоезденето в търсене на нови източници на приходи.

Презиентът на Велок Греъм Бартлет сподели, че плановете му са сериите да включват до 10 състезания всеки сезон, но те нямат за цел да заменят историческите организатори на състезания като Гранд Туровете и монументалните класики.

Първото състезание от така наречените „Хамър серии“ ще се проведе в района на Лимбург в Холандия между 1 и 4 юни. От Велон обявиха, че в него участие ще вземат много отбори от Световния тур и Професионалната Континентална дивизия. Идеята на „Хамър сериите“ е състезанията да бъдат през уикенда и към тях да има велосипедно изложениe, аматьорско състезание, семейни събития и дори концерти като организаторите се надяват да създадат атмосфера, пообна на тази по музикалните фестивали.

Вместо традиционния формат на състезания, „Хамър сериите“ ще се съсредоточат върху силата и успеха на отбора. Няма да има индивидуални победители, а резултатите ще се формират спрямо класирането на колоездачите от всеки отбор в трите различни състезания в три различни дни – спринт, изкачване и преследване. Всяко от тях ще се провежда на трасе от 8-10 км, за да могат феновете да наблюдават случващото се постоянно.

Преследването ще бъде отборно бягане, в което отборите ще тръгват спрямо резултатите си от първите два дни и така този отбор, който пресече пръв финала, ще бъде победител.

„Велон“ работи по иновативния формат над година заедно с „Инфронт“ и има пълна подкрепа от UCI.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори