Нов световен рекорд – над 120 000 км с велосипед за една година

Кърт Сиърфогъл измина над 120 000 км в рамките на една година

Много, много малко са рекордите в спорта, които могат да издържат 76 години, но именно това бе станало с рекорда за Най-много изминати мили с велосипед за една година. Досегашният рекордьор бе Томи Годуин, който през 1939 година изминава впечатляващите 75065 мили (120 805 км) с велосипед в рамките на една година. В понеделник обаче неговото постижение бе подобрено от 53-годишния Кърт Сиърфогъл, който след кратко за своите стандарти каране около парк в Тампа Флорида, успя да се превърне в новия рекордьор.

Но Съриърфогъл, известен с прякора си Тарзана, не е приключил. Неговият период от 365 дни приключва официално на 9 януари и в оставащите дни той ще опита да увеличи рекорда с поне още няколкостотин километра.

Желанието на колоездача е да закръгли милите си за година на 76 хиляди (122 310 км), което значи средно по 208 мили (335 км) на ден.

Сиърфогъл не е единственият колоездач, който опита да подобри рекорда тази година. Конкуренция му правеше 41-годишният Стивън Ейбрахам от Англия, чиито планове бяха променени заради катастрофа през март. Все пак Ейбрахам стартира нов опит за рекорд, чието начало е август 2015.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори