Нов смъртен случай в шосейното колоездене

22-годишният Дан Мингхеер почина след сърдечен удар по време на Critérium International

От колоездачния отбор Roubaix Lille Metrotole обявиха, че техният състезател Дан Мингхеер е починал в следствие на сърдечен удар, получен от 22-годишния холандец в първия етап на Criterium International.

Мингхеер губи контакт с основната група в последните 25 km на етапа, а медицинският екип бързо се свързва с белгиеца. Той е претърпял инфаркт в линейката, която го е откарала в град Аячо, където Мингхеер е поставен в изкуствена кома.

За съжаление обаче късно в понеделник вечер Мингхеер е напуснал този свят. От клуба обявиха тъжната новина чрез своята страница във Фейсбук като разкриха, че колоездачът е дарил органите си.

„С голяма емоция обявяваме смъртта на Дан. Той загуби последното си състезание. Той почина този понеделник, 28 март, в 19 часа в присъствието на своите родители, сестра си Фльор Емели и нейния приятел в болницата в Аячо“, споделиха от отбора.

„Нашите мисли са с родителите, неговата сестра Фльор Емели и цялото семейство. Почивай в мир, шампионе.“

Според информация на „L’Equipe“, Мингхеер е имал сърдечни проблеми в белгийско аматьорско състезание през 2014, но изследванията са показали, че няма сърдечни аномалии. Той премина нови тестове в Белгия и Франция през зимата, за да поднови професионалния си състезателен лиценз за 2016.

Френската полиция в Аячо е започнала разследване на смъртта на Мингхеер и е разпитала неговите съотборници.

За съжаление това е втората смърт на колоездач през уикенда. Състезателят на Wanty-Groupe Gobert Антоан Демоатие почина от раните си, след като бе прегазен от състезателен мотоциклет по време на Gent-Wevelgem.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори