Той успя! 102-годишният Робер Маршан подобри световния си рекорд

Той успя! Изумителният 102-годишен Робер Маршан подобри собствения си световен рекорд за най-много изминати километри за един час във възрастова група над 100 години!

В съботния следобед, Маршан успя да измине 26.925 км за 60 минути на велодрома в Saint Quentin en Yvelines в близост до Париж и по този начин да подобри с 10% постижението, което постави преди 2 години на 100-годишна възраст.

Предишният рекорд на Маршан в категорията, създадена специално за него, бе поставен в Световния колоездачен център в Айгле, Швейцария през февруари 2012 година.

Тогава той успя да преодолее 24,251 км за час, но ето, че 2 години по-късно, изумителният французин е в по-добра форма и счупи своя рекорд!

В подготовката на Маршан за този опит му помогна професор Вероник Била от Националния институт за здраве и медицинско изследване. По време на своето каране французинът трябваше да внимава и за сърдечния си пулс като не надвишава 157 удара на сърцето за минута.

Преди да постигне знаменития си рекорд, Маршан изрази удовлетворение от възможността да се пробва още веднъж. „Да опитам подобно представяне е удовлетворение. Имам възможност да опитам отново и искам да го направя, защото може би другата година мога да направя повече. Така че ще пробвам и ако успея, ще бъда горд.“

Шапки долу пред волята и възможностите на този велик 102-годишен човек!

Неговата история можете да прочетете в нашата статия: Робер Маршан – 102-годишният колоездач-рекордьор!

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори