Нов ден, нова победа за Бухани в Пекин

Победителят от втория етап Насер Бухани увеличи преднината си в Обиколката на Пекин, след като стигна до успеха във втори пореден ден.

Френският колоездач на FDJ успя да изпревари в края на етап 3 Алесандро Петаки, който бе изведен перфектно от съотборниците си от Omega Pharma Quick Step, но нямаше достатъчно сили във финалните метри.

Зад Бухани завършиха Майкъл Матюс (Orica GreenEdge), Алексей Цатевич (Katusha), Елиа Вивиани (Cannondale), Мартин Колер (BMC) и остатъка от лидерската група.

„Бях зад Вивиани 250 метра преди края, отидох отляво и не се пестих“, заяви Бухани. „Беше трудно, но имах супер отбор, който ме подкрепяше. Не исках да ги разочаровам и успях.“

Победителят от първия етап Тор Хусховд се оттегли от състезанието заради болест на дъщеря си. Сега Бухани води с 11 секунди в генералното класиране пред Матюс и Максим Буе (Ag2r-La Mondiale). Световният шампион Руи Коща (Movistar) е седми с пасив от 18 секунди, но е в отлична позиция преди първия планински етап в понеделник.

снимка: AFP Photo

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори