Нито една положителна допинг пробва по време на Vuelta a Espana 2013

Международният колоездачен съюз обяви, че по време на Vuelta a Espana 2013 е нямало нито една положителна допинг проба. Общо са взети 598 кръвни и уринни проби, 200 преди състезанието и 398 по време на 3-седмичната Вуелта и всички те са показали липса на забранени вещества.

Новината идва, докато победителят в състезанието Крис Хорнър все още си търси отбор за сезон 2014. 42-годишният колоездач счупи куп рекорди, свързани с възрастта – най-възрастният етапен победител в Гран Тур, най-възрастният носител на лидерската фланелка и най-възрастен колоездач, печелил едно от трите най-големи състезания в света на шосейното колоездене.

Неговото представяне доведе до редица подозрения относно това как е възможно колоездач на такава възраст да се представи по такъв невероятен начин в 3-седмично състезание, особено след като бе пропуснал голяма част от сезона заради контузия.

Новината на UCI обаче затваря устата на всички критици и доказва, че представянето на Хорнър е резултат единствено на неговата подготовка и възможности.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори