Николай Сурчев е носител на купата за Рандоньор на годината

В събота се проведе първият бревет от новия календар 2016/2017 година на AUDAX Bulgaria. Вечерта след пристигането на последните завършили участници беше награден рандоньора с най-много събрани точки през последния сезон, а именно – Николай Сурчев от софийския клуб Velocity. Той беше изключително редовен през последните две години и почти няма пропуснати бревети. През миналия сезон титлата за малко му се изплъзна, но тази година след 26 успешно завършени бревета в рамките на 12 месеца той категорично застана на първо място. Втори след него е Борислав Козарев също от Velocity, който освен че е вегетарианец и гони 60 години, колелото му е 2 пъти по-тежко от на другите рандоньори, понеже ретро шосейката му винаги е натоварена със солидно количество червено цвекло. Което не му пречи да кара с най-бързите младежи.

Трети е един дългогодишен рандоньор от Карнобат – Румен Митрев, който предпочита да участва само на по-трудните бревети.

Рандонеса на годината стана Петя Радева, която направи много силен старт през тази година и за много кратко време се превърна в един от най-бързите колоездачи в България, способна да засрами доста мъже.

Подновеното беше връчване на купа за най-добър нов рандоньор. Решено бе тя да отиде при Румен Йорданов от Велико Търново.

Другият много силен участник тази година беше Станислав Видев от Бургас, който пропусна само 7 старта за целия сезон, но тъй като се включи в края на предишния не можеше да се води за новобранец.

Надяваме се чрез връчването на тази награда, тя да стимулира повече колоездачи да се включват на бревети и от първата година да вярват, че могат да изминат всички бреветни дистанции.

Колоездачен клуб Сините камъни грабна първото място в отборната класация, на много малко зад тях са Velocity, които имат 5 представителя в ТОП 10 сред колоездачите, а на трето място е колоритният отбор на Одесос Варна.

Надяваме се също така следващият сезон да е още по-интересен. успешен и без инциденти за всички български колоездачи!

kupa-za-randonior-na-2016

Цветан Близнаков

Цецо е един от най-запалените шосейни колоездачи. Той използва всяка свободна минута, за да кара из пътищата на България, а през уикенда рядко ще го откриете в София. Голямата му страст са бреветите, като още в първата си година мина всички бреветни дистанции от 200 до 1200 км, а през 2015 изпълни една своя голяма мечта. Той участва в най-популярния бревет в света – Париж-Брест-Париж и в рамките на по-малко от 80 часа измина внушителните 1230 км. Цецо пише статии, с които има една-единствена цел – да запали колкото се може повече хора да карат колело и да осъзнаят, че всеки може да стигне до неговите постижения, нужни са само желание и любов към спорта.

Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори