Николай Генов стана колоездач №1 на „Цар Симеон 1898“ за 2016

Николай Генов бе избран за колоездач №1 на изминалата 2016 година на пловдивския колоездачен клуб „Цар Симеон 1898“, обявиха от клубното ръководство.

19-годишният национал заслужи престижното отличие в традиционната анкета, която се провежда ежегодно, след допитване до клубното ръководство, състезатели, треньори, колоездачни деятели и спортни общественици, служители на клуба, журналисти, както и редови клубни членове.

Класацията бе изготвена след подробен анализ на представянето на всички състезатели и отбори в клуба през изминалия спортно-състезателен сезон.

Тя бе съобразена с поставените от ръководството персонални оценки от изявите на всеки един от състезателите в клуба – от детско-юношеската школа до представителния мъжки отбор на „Цар Симеон 1898“ през миналата година на всички по-големите състезания у нас и в чужбина от спортния календар на Българския колоездачен съюз, държавни първенства – на шосе и писта, както и в по-големите турове в чужбина.

Генов напълно заслужи приза за №1 на „Цар Симеон 1898“ за изминалата година, смятат специалистите.
Нико, който се смята за един от най-талантливите млади колоездачи у нас, през миналата година спечели общо 5 шампионски титли на България – 3 индивидуални и 2 отборни с клуба си – „Цар Симеон 1898“. Той стана убедително национален шампион за мъже на пистовия шампионат на колодрума в Пловдив .

Генов взе златото в двете престижни дисциплини – издръжливост чрез елиминиране и 4 000 метра индивидуално преследване. Отделно отнесе и купа „Пловдив“, след като убедително стана първи в дисциплината „омниум“.

На 4 000 метра индивидуално преследване и на издръжливост чрез елиминиране Николай победи световния шампион от Кейптаун – Радослав Константинов от КК „Черноморец“ – Бургас, както и другата родна звезда и победител в 57-та Обиколка на България през 2007 год. – Евгени Балев от НСА.

На шосе Ники също направи силен сезон. Освен отборната шампионска титла на България с „Цар Симеон 1898“, той стана и вицешампион в индивидуалното бягане по часовник, както и бронзов медалист в общия старт при мъжете до 23-годишна възраст . През годината Генов получи повиквателна и за мъжкия национален отбор на България за Европейското първенство на писта във Франция и за Балканиадата в Атина, както за няколко силни старта на шосе от международни турове.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори