Колоездач на „Цар Симеон 1898“ спечели силен класик тур в Сърбия

Niki_Genov_ 1-vo miasto v Novi sad

Пореден голям успех – индивидуална шампионска титла, постигна пловдивският колоездачен клуб „Цар Симеон 1898“ на силния международен колоездачен тур за „Купа Войводина” в Сърбия, пробег от категория „Класик”. Спечели я юношеският национал Николай Генов, който извоюва заслужено първото място в общия старт при младежите и отнесе една от купите за най-добре представил се млад състезател, наречена „Приз Мичелук”.

По близо 160-километровото трасе Ники направи силно бягане и с отлична тактика изненада съперниците си. 18-годишният пловдивчанин успя да отвее жестоката конкуренция на двамата унгарски младежки национали Габра и Кишкей, информира информационна агенция „Темпо Нюз“.

Организаторите пуснаха и мъжете, и младежите заедно на старта в Нови Сад, което се оказа пък в голям плюс за Генов, защото така целият отбор на  „Цар Симеон 1898”  можеше да го „покрива“ и да му помага за крайната победа.

Силно състезание направи друг колоездач на „царския“ тим – Светослав Недев, който завърши на престижното 5-то място в индивидуалната надпревара при мъжете.

Иначе международният тур „Купа Войводина” е популярен още като „Обиколката на Мичелук”, защото маршрутът му минава около едноименната местност. Включваше тежки изкачвания от първа и втора категория, с премии за активност и за катерачи, една от които за малко не стана притежание на Светослав Недев, заел второто място, след словенвеца Младен Махович.

Класик турът в Сърбия по традиция стартира от Нови Сад и финишира отново там. Надпреварата бе част от календара на националната колоездачна лига на Сърбия „Делта тур“ и бе от най-високата категория за еднодневни състезания – 1.2. Пробегът бе включен в календара на международния колоездачен съюз – U.C.I. и бе валиден за световната ранглиста при мъжете и младежите. Затова по традиция този старт събира много от добрите бегачи от Европа и се ползва с голям авторитет.

Тази година „Обиколката на Мичелук” в Нови Сад се пуснаха близо 200 колоездачи от цяла Европа. Това състезание на практика запълни празнината, оставена от провалената 64-та Международна колоездачна обиколка на България.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори