Ники Михайлов повежда CCC като шампион в Обиколката на Сибиу

Ще има и български отбор в лицето на Хемус 1896

Една година измина от може би най-големия успех в кариерата на Николай Михайлов – победата в генералното класиране на Обиколката на Сибиу в Румъния.

Ето, че отново дойде време за многоетапната надпревара и Михайлов отново е в състава на своя CCC Sprandi Polkowice в ролята на защитаващ титлата си. По време на презентацията Ники се появи за първи път с фланелката с българския национален флаг, която ще носи през цялата година като държавен шампион. Той символично получи и първата жълта фланелка, с която ще стартира в пролога днес.

В Сибиу на Михайлов ще помагат представилите се отлично в полските състезания напоследък Мачей Патерски и Лукаш Овсиан, специалистът в часовника Марчин Биалоблочки, спринтьорът в отбора Симоне Понзи и Йонас Кох, който ще бъде човекът за откъснали се групи и в помощ на лидерите.

В румънското състезание ще има и български отбор в лицето на Unieuro Trevigiani – Hemus 1896, в чийто състав ще бъде Михаил Михайлов.

Unieuro Trevigiani - Hemus 1896

Тази година трасето на етапите е подобно на миналогодишното. Вторият и третият етап ще завършат с дълги и стръмни изкачвания докато първият и четвъртият най-вероятно ще завършат с масов спринт или с изненада от откъснала се група.

Снимка: © Dragos Dumitru

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори