Нибали си върна червената фланелка, етапен успех за Морено

Даниел Морено (Katusha) завоюва успеха в четвъртия етап на Vuelta a Espana (186.4 км от Лаин до Фистера). Испанецът завърши първи, след като проведе перфектна атака в последния километър на трасето като изпревари атакувалия преди него Хуан Антонио Флеча (Vacansoleil-DCM) и издържа натиска на Фабиан Канчелара (RadioShack Leopard) и Майкъл Матюз (Orica GreenEdge), които завършиха съответно втори и трети.

Винченцо Нибали (Astana) пък си върна червената фланелка на водач в генералното класиране, след като досегашният лидер Крис Хорнър (RadioShack) загуби контакт с лидерите на последното изкачване и завърши с изоставане.

Финалът на този етап отново бе на изкачване, а в неговото начало Нибали изведе съотборниците си от Astana в челото на колоната. В последния километър Флеча направи атака, но неговият ход се оказа твърде ранен. Това пък бе перфектната основа за Морено да нанесе своя удар. Докато фаворитите внимаваха един за друг, катерачът на Katusha се изстреля мощно напред и в крайна сметка успя да завърши пръв. Канчелара опита да застигне испанеца, но не му достигнаха няколко метра и остана втори.

„Това бе фантастична победа. Видях, че Movistar работят, но не знаех, че Канчелара идва отзад“, заяви Морено след състезанието. „Знаех, че дълга атака да изненадам другите ще бъде най-добрият шанс. Работим за ‘Пурито’ (Хоаким Родригес), но някои дни са по-добри за мен, други за него. Всеки ден ще опитваме да вземем предимство, когато можем.“

В генералното класиране Нибали води с 3 секунди пред Хорнър. Трети е Николас Роуч с 8 секунди пасив.

В сряда е петият етап – 174 км от Собер до Лаго де Санабрия.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори