Винченцо Нибали е аут от Tour de France

Винченцо Нибали бе принуден да се откаже от участието си в Tour de France в следствие на контузиите, които претърпя от падането си в последните 5 километра на 12-ия етап до Алп д’Юез.

Инцидентът се случи, когато Крис Фрум атакува, а Нибали го последва. В последствие италиаецът падна тежко като все още не е напълно ясно, дали се е ударил в полицейски мотор или е бил бутнат от феновете на пътя. В последствие „акулата“ успя да се изправи и да продължи като завърши само на 13 секунди зад победителя Герант Томас.

След етапа обаче Нибали е бил откаран в болница в Гренобъл за изследвания, след като скенерът е показал съмнения за фрактура на гръбначния прешлен. Опасенията са се потвърдили.

„Скенерът потвърди това, от което се опасявахме. Има фрактура на гръбначния прешлен Т10. Ясно е, че Винченцо не може да кара поне в следващите 15 дни“, обяви лекарят на Bahrain-Merida Емилио Мани.

Самият Нибали също нямаше обяснение за случилото се. „В този момент пътят се стесни много, нямаше ограждения и имаше два полицейски мотора. Когато Фрум ускори аз го последвах и се чувствах добре, но после имаше забавяне и паднах. Не знам какво се случи.“

Нибали бе четвърти в генералното класиране, на 2:37 зад Томас. Той е третото голямо име от фаворитите, което преждевременно отпада от Тура след Ричи Порт и Ригоберто Уран.

Ето и видео от инцидента с Нибали:

Заради тежките алпийски етапи аут от надпреварата са и огромна част от най-добрите спринтьори, които не влязоха във времевия лимит на последните етапи – Марк Кавендиш, Марсел Кител, Дилан Хрьоневехен, Фернандо Гавирия и Андре Грайпел. Така сред топ спринтьорите в Тура останаха само Петер Саган, Арно Демар, Джон Дегенколб, Александър Кристоф и Сони Колбрели.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори