Не дават на Кавендиш да се завърне на пистата

Мениджърът на Omega Pharma-QuickStep Патрик Лефевер стопира амбициите на Марк Кавендиш да се завърне към колоезденето на писта, като обясни, че отборът плаща на англичанина да постига резултати в шосейното колоездене.

Кавендиш обмисля да се състезава на писта на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година и като част от този процес, той взе участие в Международното открито първенство на Белгия в Гент през септември, за да може да запише квалификационни точки, които са нужни за участие в Световната купа на писта.

Кавендиш искаше да участва и в състезанието Ghent Six, но е получил отказ от Лефевер на среща между двамата в Париж през октомври.

„Плащаме му да се представя добре на шосето и той трябва да се концентрира напълно върху това“, заяви Лефевер. „Двама колоездачи катастрофираха в първата вечер на Ghent Six. Какво ако Марк бе един от тях? Още повече, карането на писта прави подготовката за следващия сезон по-комплексна. Мога да толерирам пистата за Кейсе и Терпстра, но не и за Кавендиш. Никога не може да кажеш никога, но тази година не се случи и няма да се случи и другата година. Докато плащаме на Марк, не искам да бъде на пистата. Той има достатъчно време да го прави с друг отбор.“

Кавендиш има още 2 години по настоящия си договор с Omega Pharma, а направи добър дебютен сезон с тима като спечели класирането по точки на Giro d’Italia, титлата в Обиколката на Британия и два етапа от Tour de France.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори