Глобиха гол велосипедист в Нова Зеландия

Но не за нарушаване на обществения ред...

Голият колоездач е бил глобен от полицията в Нова Зеландия , но не за нарушаване на обществения ред…

А защото не е носил каска!

Действието се развило в Тимару, Нова Зеландия,  когато в неделя следобед на 16-ти декември 2014 г. мъжът бил спрян от полицията, докато обикалял улиците с велосипеда си, без дрехи и каска. Подобно на Австралия, в Нова Зеландия също е забранено карането без предпазна каска. 

Полицейският служител обяснил, че не можел да глоби колоездача, защото не било сигурно каква част от тялото му може да се види по време на каране без дрехи, съответно да се прецени обществената опасност на извършеното от него. Въпреки че колоездачът е бил под влияние на алкохол, в Нова Зеландия няма законова забрана за каране на велосипед в такова състояние, така че, ако просто си беше сложил каската, може би всичко за колоездача щеше да бъде наред?

И все пак 3000 долара глоба не е за пренебрегване. 

(не разполагаме със снимка от инцидента, но ви представяме снимка от World Naked Bike Ride /информация-тук/ в Лондон, където явно някои колоездачи спазват правилата за носена на каски, макар да са голи)

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори