Над 80 души вече са се записали за ХСО София, обещават много емоции

Над 80 души вече са се записали за участие в първото по рода си състезание по планинско колоездене в центъра на София – ХСО София, което ще се проведе в неделя в Южния парк.

Днес бе проведена пресконференция на организаторите, които обещават много емоции, забавления и награди за присъстващите.

„До момента имаме над 80 записали се за участие, заявките се приемат онлайн, но могат да се направят и на място в деня на старта в Южния парк. Най-малкият записан се досега е на 5 г., има много заявки от семейства с деца. Искаме да „направим” още спорт в центъра на града, да покажем нови възможности и красоти на Южния парк, за да може всеки да преоткрие за себе си това зелено кътче на столицата,” заяви на пресконференцията Ема Паунова от Concept Creative „Надяваме се с този старт, планинското колоездене да спечели нови приятели,” каза Веселин Михайлов, генерален секретар на регистриращия се в момента Български колоездачен съюз.

Стартът е в неделя в Южния парк парк и в него могат да участват всички желаещи, които ще бъдат разделени в няколко отделни категории – деца, юноши, мъже „Хоби“, мъже „Про“ и жени. Организаторите на събитието от Консепт Криейтив, подготвят много приятно и интересно трасе, с което неделният ден в парка може да стане наистина вълнуващ. Всеки които иска да се включи в събитието е необходимо да попълни онлайн формата за регистрации на следния линк: http://conceptcreative.org/bg/xco

Състезанието ще бъде открито на 19 юли от 12 ч. с демонстрационна обиколка, в която ще се включат и пациенти с болест на Паркинсон, за да покажат, че въпреки тежката диагноза, животът продължава и те могат да го изживеят пълноценно. Инициативата е част от кампанията „Живот с Паркинсон“ (www.parkinson.bg), целяща да помогне на болните от Паркинсон и техните близки да бъдат по-информирани, за да могат по-добре да контролират заболяването. В инициативата ще се включат и популярни личности, сред които Сани Жекова, Ива Дойчинова, Димо Стоянов от ПИФ, Анжела Недялкова, представители на Столична Община и др.

Трасето на състезанието се разпростира от поляната в дясно от входа на Южния парк от страната на бул.Витоша, където ще бъде и основната зона, стига до квартал Лозенец и се връща обратно. То е много интересно и минава през някои от потайностите, които крие Южния парк и много малко хора знаят че съществуват.

В зависимост от категорията в която участват състезателите ще трябва да правят по няколко обиколки на маршрута, а най-бързите ще бъдат наградени подобаващо. Всеки които иска да участва в събитието може да се запише предварително или да дойде направо на място в 9:00 в старт-финалната зона. До този момент записаните са близо 70 човека, сред които има и много семейства с деца.

Програма

18.07 Събота

17:00 – 19:00 Оглед на трасето и регистрация

19.07 Неделя

9:00 –11:00 Регистрация

9:00 –12:00 Тренировка

12:00 Откриване на състезанието

12:30 Обиколка в подкрепа и заедно с хората с болест на Паркинсон

13:00 Старт детско състезание

14:00 Старт категория „Хоби“

15:30 Старт категория „Елит“

17:00 Награждаване

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори