Над 220 състезатели се включват в Купа „Долчини“

Над 220 състезатели от всички възрасти и от всички действащи клубове в България плюс гости от Гърция ще участват в традиционните колоездачни състезания за Купа „Долчини“.

През 2018 година веригата се провежда за четвърти пореден път и включва три етапа. Първият е този уикенд в София. Двата критериума са около зала „Арена Армеец“ и отново са част от инициатива „София – Европейска столица на спорта“, с което Столична община продължава мощната си подкрепа за колоездачния спорт.

Програмата предвижда състезания в шест категории – 12, 15, 24, 30 и 36 обиколки, плюс Мастърс, като първите стартове този уикенд са в 11:00 часа. Класирането в събота е въз основа на изминати обиколки и от броя на точките в спринтовите обиколки, а класирането в неделя ще бъде въз основа на изминатите обиколки, чрез елиминиране на последния състезател след всеки спринт. Следващите етапи са в Дупница и Сапарева баня на 26-27 май и в Банско и Разлог на 16-17 юни с име „По стъпките на римляните“. На 26 май ще има отделен старт за любители – изкачване от Сапарева баня до Паничище.
Идеята на организаторите е от следващата година тази верига да стана част от календара на Международния колоездачен съюз и да привлича участници от цяла Европа.

Наградният фонд за трите състезания е 10 хиляди лева. За първия старт в София са предвидени 2900 лева.

Допълнителен награден фонд ще има за състезанията в Разлог, който ще възлиза между 15 и 20 хиляди лева.

„София 2018 и Столична община подкрепят тези вече традиционни състезания, защото са част от стремежа ни повече хора да имат възможност да практикуват един от най-популярните и обичани спортове – колоезденето. Желаем успех и на другите градове – домакини тази година“, заяви на пресконференция Анатоли Илиев, организационен секретар на „София – Европейска столица на спорта“ и член на Управителния борд на ACES EUROPE.

На срещата с медиите присъстваха още инж. Методи Чимев – кмет на Дупница, Любомир Венков – главен организатор, Явор Капитанов – бизнесмен от село Баня, Разложко и Ивета Михайлова – представител на спонсора, подпомагащ още волейбола, тениса и други.

Следващата седмица между 7 и 10 май в Слънчев бряг ще се проведе критериум с международно участие – мемориал „Димитър Янков“ за юноши старша възраст.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори