Националният юношески отбор-шосе с добро представяне в Полша

Българският национален отбор за юноши до 18 години записа изключително престижно класиране в Полша, предаде Българския колоездачен съюз. Нашите колоездачи участваха в силното 4-етапно състезание от категория 2.1 за Купата на Груджьондз в Полша.

В надпревара стартираха 34 отбора и общо над 200 състезатели от цял свят, включително представители на Австралия и Нова Зеландия.

Нашите момчета се наредиха на престижното 11-о място отборно, което може да се отчете като наистина голям успех. Наред с това, успяхме да вкараме и трима състезатели в първата 70-ица на генералното индивидуално класиране.

Българските национали задминаха гарнитурите на Сърбия, Латвия, Чехия, Словакия, Литва, Естония и Беларус. Единственият национален отбор, представил се по-добре от нашия, бе този на Украйна, който завърши 10-и.

Най-напред в класирането за България завърши Адриан Беев, нареждайки се на 36-а позиция.

Сега на юношеските национали предстоят още няколко международни състезания във Франция, Сърбия и Белгия, преди да вземат участие на Европейското първенство през юли.

„Надяваме се на добро класиране и там. Видно е, че с правилна работа, постепенно, могат да се постигат успехи. Осигурили сме достатъчно възможности като състезания на младите ни таланти да се покажат и да натрупат опит”, коментираха от Българския колоездачен съюз.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори