Най-масовият и лек веломаратон в България наближава

Ако винаги сте се удивлявали на хората, които изминават много километри с велосипедите си и сте искали също да се пробвате – сега е вашият шанс!

Автор: Цветан Близнаков

На 19 Септември ще се проведе бреветът „Тракийска есен“. Той стартира от Сливенски минерални бани и минава през Гълъбинци, Нова Загора, Твърдица, Казанлък, Стара Загора и обратно до Сливенски минерални бани.

Маратонът се провежда в момент от годината, когато атмосферните условия обикновено са най-подходящи за колоездене, а денят е все още дълъг. Всяка година точно на този бревет, с който се закрива календарната година, се записват и успешно финишират многобройни нови участници, които или за пръв път се записват да карат бревет, или никога не са карали на такава дистанция. Доста често има такива, които не са минавали по повече от 50км., но все пак успешно се справят. А щастието на всички тях след финала е неописуемо.

Миналата година беше поставен рекорд по най-много записани участници – над 100, като почти всички завършиха в контролното време и по този начин беше записан рекорд и по този показател.

Участниците са толкова много, че дори да имате някакъв проблем, винаги ще се намери кой да ви помогне. По трасето има контролна кола, а на контролите – подкрепителни пунктове, където можете да утолите жаждата и гладът си.

Таксата е само 6лв, а ограничения за велосипеда няма, стига той да се задвижва единствено с човешка сила. Могат да се видят както шосейни велосипеди, така и тежки байкове и градски колела.

Най-важно е желанието и увереността в личните способности. Времето за финиширане е доста голямо като е сметнато на основа скорост от 15км/ч. Всеки има 13:30 часа, за да го вземе.

Стартът е на 19 Септември от 7:00ч. от бистро Омега в Сливенски минерални бани. Датата и тази година съвпада с 4-те почивни дни покрай Деня на независимостта на България, така че можете да си направите почивка след маратона някъде в околностите, без да бързате да се приберете вкъщи. Наблизо са архитектурните резервати Боженци, Жеравна, Медвен, Катунище и други, където в битов стил можете да посрещнете празниците със семейството си или с приятели.

Бреветът всяка година е празник и забавление за всички участници. В самите Сливенски минерални бани има доста бюджетни места за спане с ниски цени, но легловата база е ограничена, затова е добре всеки желаещ да се запише навреме.

Бреветът е с дължина 209км и денивелация – само 1325м. По-голямата част от него е равнинна, само с няколко изкачвания. Събитието във Фейсбук е на този адрес:
https://www.facebook.com/events/544408392373000/

Наредбата за провеждане на събитието може да се прочете на тази страница:

https://drive.google.com/file/d/0BywlnOEPPleEcU1nLVY5TGc5bEU/view

Записването се извършва в таблицата:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1B8V-KJwV5hYpN28qVW15HxJgp4MocBQVS18RWxrkjxs/edit#gid=0

Маршрутът може да се види тук:
http://www.openrunner.com/index.php?id=4058834

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори