Нино Шуртер продължи перфектния си сезон с успех в Ленцерхайде

Нино Шуртер продължи своя перфектен сезон с четвърта поредна победа за Световната купа в крос-кънтри, след като бе най-бърз и по трасето в Ленцерхaйде, Швейцария.

Трасето там винаги е било трудно за състезателите като обиколката започна с тежко изкачване, след което има серия от кратки, но стръмни изкачвания. Дъждът пък бе направил и „дървената“ секция много непредсказуема.

Нищо от това обаче не бе в състояние да спре Шуртер, който продължава да се възползва максимално от отсъствието заради счупена ключица на своя голям съперник Жулиен Абсалон.

В негово отсъствие няколко други имена опитаха да застрашат Шуртер, но така и не успяха. Матьо ван дер Поел започна мощнон и бе заедно с Шуртер в първите две обиколки, но отново загуби сили и в крайна сметка завърши едва десети.

Максим Маро бе най-постоянният съперник на Шуртер като прекара най-дълго време с него. Изненадата дойде от руснака Антон Синцов, който се присъедини към дуото по средата на състезанието и дори атакува в петата обиколка. В крайна сметка той изпревари Маро и завърши трети, което е най-доброто класиране за руснак изобщо.

Голямото шоу пък сътвори олимпийският шампион от 2012 Ярослав Кулхави, който имаше проблеми в началото, но направи невероятни последни четири обиколки, в които даваше най-добрите времена. Преди последната обиколка той бе четвърти на 24 секунди зад лидера. Той успя да задмине Маро и Синцов на първото основно изкачване и бе само на 9 секунди зад Шуртер при оставаща половин обиколка. В края пък Кулхави финишира едва на 3 секунди зад швейцареца.

В генералното класиране Шуртер има пълен актив от 1000 точки. Маро е втори с 560. Така Шуртер се нуждае от това да завърши преди 22-о място в последните два кръга, за да си подпечата титлата.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори