Новозеландец победи непобедимия Шуртер

Непобедимият Нино Шуртер бе победен! След като спечели всяко едно от състезанията в Световната купа плюс Световното през 2017-а, швейцарецът бе победен от новозеландеца Сам Гейз в първото състезание от новия сезон в Стеленбош, Южна Африка.

Трасето бе много сухо и прашно с кратка, но стръмни изкачвания, и технически секции, които предвещаваха грешки.

Шуртер влезе в надпреварата като супер фаворит, но самият той призна, че се притеснява от двама – световният шампион до 23 години Гейз и звездата в колокроса Матьо ван дер Поел, който се преориентира към планинското колоездене.

Гейз и Шуртер поеха водачеството от първата обиколка, следвани от Максим Маро, Антон Купър и Енрике Авансини. Ван дер Поел започна лошо, но след перфектна първа обиколка се изкачи до петото място.

Шуртер и Гейз постоянно вдигаха темпото с цел да се отскубнат от другите. Първоначално на малка дистанция се държаха Маро и Ван дер Поел, но холандецът постепенно изостана и в крайна сметка завърши четвърти. Маро единствен като че ли запазваше интригата за първите две места, но и той не бе в състоянието да удържи на темпото.

В челото Гейз и Шуртер се атакуваха безуспешно преди Гейз да поеме водачеството за последните 2 километра и да атакува по моста при оставащи 200 метра. Шуртер не успя да отговори и така Гейз си осигури първата победа в Световната купа.

В това време Маро бе намалил пасива си на едва 10 метра и завърши само на 2 секунди зад лидерското дуо.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори