Домакински триумф и швейцарски успех в Нове Место (снимки)

През уикенда в Нове Место на Мораве (Чехия) се проведе първия кръг от Световната купа по планинско колоездене, който бе посветен на крос-кънтри състезанията.

При дамите успехът бе за Швейцария, благодарение на защитаващата титлата си Йоланда Неф. Неф тръгна бързо и натрупа аванс от 15 секунди, но бе настигната от легендата Гун-Рита Дале Флеся и двете продължиха заедно, откъсвайки се доста от останалите.

Неф обаче отново успя да се отдалечи от съперничката си, която до финала почти я бе настигната за втори път и завърши само на секунда зад него. Трета остана Феран Прево.

При мъжете за кеф на домакините победител стана олимпийският шампион Ярослав Кулхави. В последните 4 издания на състезанието то бе спечелено само от двама – Кулхави преди 4 години и Нино Шуртер в последните три. През 2015 отново тези двамата определиха победителя.

Шуртер атакува първи, а с него успяха да останат само Кулхави, Жулиен Абсалон, Дан МакКонъл и Флориан Фогел. При втората атака на Шуртер обаче само Кулхави остана с него. Чехът кара заедно с Шуртер и на свой ред атакува в правилния момент в последната обиколка, оставяйки Шуртер без отговор. Чехът завърши с аванс от 24 секунди, а Абсалон спечели битката с Фогел за третото място.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори