Кулхави разочарова швейцарците в ХСО в Ленцерхайде

През уикенда в Ленцерхайде се проведе кръг от Световната купа по планинско колоездене, а температурите се повишиха допълнително от звездите в спорта, които взеха участие в надпреварите в швейцарските планини.

След спускането, спечелено от Грег Минар, бе време и за състезанието в Крос-кънтри, където домакините имаха всички поводи да очакват добро класиране в лицето на местните момчета Нино Шуртер, Флориан Фогел и Матиас Флюкигер.

Още от старта, тримата заедно с французина Жулиен Абсалон се наредиха в предни позиции. Фогел катастрофира във втората обиколка, слагайки края на шансовете, а Флюкигер не можа да удържи на темпото, след като отпред се включи и Ярослав Кулхави.

Мощният чех продължи да увеличава скоростта и към края на трета обиколка той и Шуртер успяха да се откъснат от Абсалон.

Зад топ 3, Ондрей Цинк зае четвърто място, а зад него се бореха Мануел Фумик, Максим Маро и Флюкигер.

Решителният момент бе шестата обиколка, в която и Абсалон, и Шуртер спукаха гуми. Това позволи на Кулхави да отвори сериозна разлика, а Цинк изпревари Абсалон за трето място.

В крайна сметка Кулхави спечели с 33 секунди пред Шуртер, а доволният Цинк зае последното място на почетната стълбичка. Флюкигер и Маро допълниха топ 5.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори