Абсалон пребори Шуртер за световната титла в крос-кънтри

??????????????????????????????

Жулиен Абсалон стигна до петата световна титла в кариерата си, след като завърши първи при мъжете в крос-кънтри състезанието на Световното в Хафйел.

Абсалон се справи със съпротивата на големия си съперник Нино Шуртер за златото, а Марко Фонтана грабна бронза.

Французинът започна ужасно, участва в катастрофа, а в средата на първата обиколка бе на осмо място. В същото време Шуртер бе първи и направи преднина пред Матиас Флюкигер, Дан МакКонъл, Мануел Фумик и Емил Лундгрен.

По средата на втората обиколка Абсалон бе стигнал до третото място зад Шуртер и Фумик, след което той и Фонтана започнаха преследването на Фумик. В третата обиколка Абсалон вече бе втори на 10 секунди зад Шуртер, а Фонтана и Фумик бяха съответно трети и четвърти на 25 секунди зад лидера.

Малко по-късно французинът настигне швейцареца, известно време двамата караха заедно, след което Абсалон направи страхотна атака и се отдалечи от съперника си. Шуртер не бе в състояние да направи друго освен да се задоволи с второто място. Фонтана пък спечели битката с Фумик за третото място.

P-20130914-00066_News

P-20130914-00073_HiRes JPEG 24bit RGB News

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори