Джи Атертън и Манон Карпентър са световни шампиони в спускането

Световното първенство в Хафйел завърши по очаквания зрелищен начин със спускането при мъжете и жените. Новите шампиони са Джи Атертън и Манон Карпентър, които записаха най-добрите времена по трасето в Норвегия и ще имат честта да носят фланелките с цветовете на дъгата през следващата година.

При мъжете Неко Мълали направи невероятно спускане още в началото на състезанието и зае първо място за дълго време. В края драмата бе пълна като Джи Атертън записа най-добро време, а след него по трасето бе Джош Брайсленд. Той изглеждаше в перфектна позиция да изпревари Джи, но направи фатална грешка на последния скок, контузи лошо глезена си и това му коства титлата, завършвайки на 0.407 секунди зад Атертън. Бронзът завоюва Трой Броснан, Мълали остана четвърти, а Брук Макдоналд е пети.

P-20140908-00285_HiRes JPEG 24bit RGB News

При дамите, Рейчъл Атертън не успя да направи триумфа за семейство Атертън пълен като остана втора след перфектната Манон Карпентър. Тейни Сийгрейв спечели бронза за изцяло великобританска тройка.

P-20140908-00284_HiRes JPEG 24bit RGB News

 Пълен запис на състезанията ТУК!

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори