Муре взе скалпа на фаворитите и спечели колокроса в Намур

Франсис Муре (FDJ) доминира в калта и дъжда на трасето в Намур, за да спечели четвъртия кръг от Световната купа и да вземе скалповете на големите имена в света на колокроса.

Французинът поведе рано и изглеждаше, че се наслаждава на ужасните атмосферни условия. Той доминира в стръмните участъци, но имаше и силите да се справи добре с тежките изкачвания по време на всяка обиколка от състезанието.

Клаас Ванторнур (Sunweb-Napoleon Games) бе най-добър сред останалите, финиширайки на 24 секунди зад победителя. Нийлс Алберт (BKCP-Powerplus) допълни подиума с 30 секунди изоставане спрямо Муре.

Свен Нис (Crelan KDL) финишира четвърти, въпреки че в съботното състезание бе контузил китката си. Белгиецът изостана след трудно начало за него, но все пак успя да изпревари голям брой преследвачи в последната обиколка, благодарение и на местните фенове.

В генералното класиране води Ларс ван дер Хаарт (Rabobank Development Team) с 257 точки, следван от Филип Валслебен (BKCP-Powerplus) с 244, Нийлс Алберт (BKCP-Powerplus) с 235, Клас Ванторнур – 231 и Кевин Пауелс с 229.

При жените Кейти Комптън бе над всички, завършвайки първа пред Мариане Вос и Ники Харис. В класирането води именно Комптън с 230 точки пред Харис със 185 и Сане Кант с 141.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори