Моеркьов спечели етапа в Касерес

Тони Мартин направи впечатляващо солово каране, с което бе на път да спечели шестия етап на Vuelta a Espana (177.3 км от Гуйиело до Касерес). В последните метри обаче колоездачът на Omega Pharma-QuickStep бе застигнат, а победата отиде в Микаел Моеркьов от Saxo-Tinkoff. Максимилиано Рикезе (Lampre) и Фабиан Канчелара (RadioShack-Leopard) допълниха призовата тройка, а Мартин завърши седми.

Целият етап бе доминиран от световния шампион по часовник, който явно се упражняваше за предстоящата защита на титлата си във Флоренция. Мартин атакува буквално от старта и в един момент бе направил разлика на основната група от 7 минути и половина.

Авансът му падна под 1 минута 20 км преди финала, но все още изглеждаше, че той ще успее да остане сам до финала.

Неговият голям противник в часовника Канчелара поведе гонитбата в последните километри. Моеркьов пък се присъедини към швейцареца, а след това го изпревари преди финала, за да запиша най-голямата победа в кариерата си.

В генералното класиране не настъпиха никакви промени като Винченцо Нибали (Astana) запази червената фланелка с 3 секунди пред Крис Хорнър (RadioShack) и с 8 секунди пред Николас Роуч (Saxo-Tinkoff).

 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори